Trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimistelun yhteyshenkilö:

Helene Javén:
vsh.helene@gmail.com

Kohti kilparyhmää:

Trampoliinivoimistelu
- harjoitukset kerran viikossa

Trampoliinivoimistelun jatkoryhmä
- harjoitukset 2 kertaa viikossa

Valmennusryhmät::


Valmennusryhmä 1 
Trampoliinivoimistelun kilparyhmä 1 on tarkoitettu ryhmään valituille kilpatoiminnasta kiinnostuneille voimistelijoille, joilla on trampoliinivoimistelun perusteet jo hyvin hallussa. Edetään systemaattisesti vaikeampiin liikkeisiin ja sarjoihin.
Kilpailuluokat 2-4

Valmennusryhmä 2
Trampoliinivoimistelun kilparyhmä 2 on tarkoitettu ryhmään valituille kilpatoiminnasta kiinnostuneille voimistelijoille, joilla on trampoliinivoimistelun perusteet vähitellen hallussa, ja haluavat vähitellen aloittaa kilpauran.

Kilpaileminen aloitetaan vasta kun voimistelija on siihen valmis. Kilpailuharjoitusta voi hakea myös harrastekisoista jotka ovat leikkimielisiä mukavia tapahtumia. Muutoin kilpaileminen aloitetaan 1 luokasta jossa on kaksi pakollista perusliikkeisiin perustuvaa sarjaa.
Kilpaluokat 1-2

Molemmissa kilparyhmissä harjoitellaan myös DMT:llä.

Trampoliinivoimistelun lajeja:

Yksilötrampoliini Kilpatrampoliini on suorakaiteen muotoinen ja kooltaan noin 3 x 5 metriä. Yksilökilpailussa voimistelija suorittaa trampoliinilla kaksi sarjaa, joissa on molemmissa kymmenen liikettä ilman välihyppyjä hypättynä. Synkrokilpailussa kaksi voimistelijaa suorittaa samat sarjat vierekkäisillä trampoliineilla mahdollisimman samanaikaisesti.

DMT

Trampoliinivoimisteluperheeseen kuuluu myös DMT eli tuplaminitrampoliini, jolla tehdään juoksuvauhdin jälkeen kaksi liikettä, joista jälkimmäinen tullaan alas patjalle. "Demi" on kuin kaksi pikkutramppaa yhdistettynä.

Tumbling

Kolmas trampoliinivoimistelulaji on tumbling, joustava volttirata, jolla tehdään lyhyen mutta nopeatempoisen juoksuvauhdin jälkeen kahdeksan liikkeen volttisarja.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.