Lisenssit NTV/MTV/TRA

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen.

 Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika-jäsenpalvelu-ohjelmalla. Oman jäsenseurasi voit valita tästä. Lue pikaohjeet ennen lisenssien ostoa.

Lisenssitiedot siirtyvät Hoikasta Kisapalveluun automaattisesti. Lisenssien automaattinen päivitys ajetaan kolme kertaa päivässä (myös viikonloppuisin): klo 6:00, 11:00 ja 16:00. 

Henkilötunnuksia sisältävät sähköpostit ja dokumentit suosittelemme lähettämään suojatulla sähköpostilla. Voimisteluliittoon voi lähettää suojatun sähköpostin täältä:

Lisenssit (FIG-lisenssitiedot, passikopiot yms.)

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

Sekä miesten telinevoimistelussa (MTV) että naisten telinevoimistelussa (NTV), kaikkiin kilpaluokkiin vaaditaan KILPA A -lisenssi.

Vakuutukset NTV/MTV/TRA

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on OP Vakuutus. OP Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan tai selkään tulee välilevytyrä

 Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista äkillistä tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 

Huom. Alle 12-vuotiaiden kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Vakuutuksen voimaantulo

Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2019 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2019 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2020.

Vakuutukseton lisenssi

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan.

Kallimpaan (76€) hintaluokkaan 1(taulukossa kilpa 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat: akrobatiavoimistelu(AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu(NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu(TRA). 

Halvempaan (40€) hintaluokkaan 2 (taulukossa kilpa 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TanVo).

Tutustu tuoteselosteisiin alla olevien linkkien kautta:

Stara-lisenssin tuoteseloste

Sporttiturvan tuoteseloste

Sporttiturva Vakuutusta koskevat tiedot sisältävä asiakirja

Sportskydd Faktablad för försäkringsprodukt

Sports Cover Insurance Product Information Document


Lisenssinmuutos tai peruutus

Lisenssinmuutoksesta tai peruutuksesta peritään aina 20,00€ suuruinen käsittelymaksu, mikäli muutos tehdään liiton toimesta. Huomioithan että voit korottaa lisenssiä itse lisenssijärjestelmän kautta (Omat tiedot > Lisenssit). Ostaessa uutta lisenssiä järjestelmä myös hyvittää aiemman lisenssin hintaerotuksen. Huom: stara-lisenssiä ei voi korottaa, eikä siitä tule hyvitystä seuraavaa lisenssiä ostettaessa.