Trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimistelu soveltuu kaikille harrastus- tai kilpalajiksi. Maailman parhaat trampoliinihyppijät hyppäävät jopa kahdeksan metrin korkeuteen. Kuinka korkealle sinä uskallat?

Harrasteryhmien harjoituksissa tutustutaan trampoliiniin harrastuksena. Koska trampoliinivoimistelu rasittaa selkää ja jalkojen niveliä, niin harjoitukset sisältävät myös harrasteryhmissä aina alkuveryttelyn, venyttelyä ja voimaharjoitteita sekä perusvoimistelua. Samalla harjoitellaan ketteryyttä, koordinaatiota ja lajitaitoa. Kilpatrampoliinit heittävät huomattavasti eri tavalla kuin pihatrampoliinit ja siksi on huolehdittava ensin perusosaaminen kuntoon.

Jekkutramppa ja alkeisryhmät

Liikkeiden oppiminen ja eteneminen harrastetasolla ei vaadi suurta notkeutta eikä voimaa. Trampoliinivoimistelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiota ja vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Harjoittelu trampoliinilla aloitetaan perushypyistä edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on siis portaittaista ja tapahtuu harrastajan omaan tahtiin.